De oma’s van tegenwoordig zijn …….

woman-bench-stand-by-blonde-157622

images

DE OMA’S VAN TEGENWOORDIG ZIJN NIET MEER OUD

 

Als je vroeger sprak over je oma, dan had je er een beeld bij van een dame met een ouderwetse jurk, grijs haar met een knoetje en meestal volslank. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De meeste oma’s werken nog, soms ook fulltime en daar is helemaal niks mis mee. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets dat 50 het nieuwe 30 is he, daar moet ik altijd wel om lachen. We zien er nog steeds hartstikke leuk uit en zitten nog midden in het leven.

Er zijn wel oordelen over mensen van 50+ en dat komt dan vaak van de jongeren. We mogen vaak niets meer want dan schamen ze zich misschien voor ons? Ik weet niet wat het is.

Er was een programma op tv van Hother than my daughter en daar waren vrouwen die zich idioot kleedden. Hun dochter had de moeder opgegeven en Gordon ging ermee aan de gang, hilarisch natuurlijk en hoge kijkcijfers. Natuurlijk is dit zwaar overtrokken maar nu heb ik een boekje gelezen van Saskia Noort dat heet: “50 Dingen die ik blijf doen”. Het is een aanrader voor iedereen om dat eens te lezen, ik vond het een heerlijk boekje.9200000075471395

Er staat in dat je van de mensen geen naveltruitjes meer mag , vind ik ook wel en ook geen hemdjes meer want de armen blubberen natuurlijk. Saskia beschrijft dat ze gewoon zichzelf mooi blijft kleden, ze vindt een injectable hier en daar ook prima en ze heeft hairextensions. Heerlijk zo’n vrouw, ik wilde maar dat alle 50 plussers zo in het leven staan. Lekker ook alle haren blijven scheren, teennagels lekker gelakt, heerlijk.

Diëten doet ze ook niet aan want ze zegt: een paar kilo teveel is niet erg, het trekt je gezicht lekker glad en vult je borst en bibs. Mooi toch? Natuurlijk is een dieet als je veel te zwaar bent altijd goed maar blijf alstublieft genieten van het mooie in het leven. Een wijntje op zijn tijd, dat is toch alleen maar super?

Ik hoop dat wij vrouwen van 50+ lekker in het leven blijven zitten, vol in het leven staan,  zolang dat mogelijk is en dan genieten maar. Ik weet als geen ander dat genieten soms heel moeilijk is maar ik sta ondanks alles positief in het leven. Het leven is te kort om alleen maar negatief te zijn, het neemt veel te veel energie van je.

Gerda Reker-Wobbes

1 Comment

  1. Diana Duerinck says: Beantwoorden

    Prachtig geschreven en ik blijf als 50+’er ook zoals mijzelf in het leven staan. Ik weiger een grijze oude doos te worden. Nee hoor, lekker genieten van het leven! Je leeft tenslotte maar 1 keer!

Geef een reactie