“Blue Monday”15 januari 2018

blue monday

pexels-photo-235621

Licht in de duisternis

Nu de kerstbomen het huis uit zijn, lichtjes en kerstballen terug veilig opgeborgen ervaren we deze dagen en weken als meest deprimerend. Buiten zien we enkel 50 tinten grijs met soms een sprankeltje geel van een straaltje winterzon.

In 2005 bedacht een Britse psycholoog Cliff Arnall een wetenschappelijke verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de meeste mensen zich weemoedig, treurig en depressief voelen op de derde maandag van januari.

De goede voornemens die we met nieuwjaar namen zijn meestal al mislukt, de vakantie lijkt nog ver weg en de dagen donker.bora-bora-french-polynesia-sunset-ocean

Winterzonnewende

Maar niet voor iedereen is “Blue Monday” de donkerste dag. Rond deze tijd vieren de hindoes hun “winterzonnewende” en bekijken ze deze periode van de zonnige kant want vanaf nu komt de zon elke dag weer vroeger op. Dus kunnen we met een positieve noot eindigen want vanaf nu worden de dagen langer en blauwer in de goede zin van het woord. Wat mij tot een vooruitblik brengt van de nieuwe lente en zomerkleuren 2018 die we mogen verwachten in de nieuwe collecties die nu stilaan in het modebeeld opduiken.

En om met de deur in huis te vallen bespreken we het nieuwe blauw: Litlle Boy Blue

Litlle Boy Blue

Helder hemels blauw die het koele type zoals zomer en winter prachtig zal staan. Litlle Boy Blue zal niet langer gedragen worden door een kleine jongen maar straalt continuïteit uit en zal een blijver worden in onze garderobe.

Litlle boy blue

In combinatie met jeans, marine, licht grijs of het nieuwe “Pink Lavender” zal dit een voltreffer zijn.

Wat ons brengt tot de volgende blog “Hoe combineren we PINK LAVENDER ?”

Geef een reactie