Een HANDTAS, de lieveling van iedere vrouw

Esterella119

IMG_2839(2)

Als we terug gaan in de tijd op zoek naar het ontstaan van de handtas zal onze reistijd zeer kort zijn.

De bezittingen werden meestal meegedragen in een buidel maar vaak ook in koffers, dozen of kratten. Geld was het meest noodzakelijke om bij zich te hebben en zo ontstond de geldbeugel.

Geschiedenis

In de Romeinse tijd werd er gebruik gemaakt van glazen potten waaraan een koord werd bevestigd die dienst deed als handvat. Tijdens de middeleeuwen droegen zowel vrouwen als mannen een schouder of bedeltas en ontstond de gilde van de tassenmakkers. De beugeltas werd vervaardigd en is nog steeds terug te vinden in het modebeeld.

Door de eeuwen heen werd er gebruik gemaakt van stoffen met goud en zilverdraad geborduurd, doosjes met een ketting of papier-marché. Pas na de tweede wereldoorlog werd er terug leder gebruik en ontwikkelde de tassenindustrie wat tot op de dag van vandaag niet meer gestopt is.lipsticktaupe

Want welke vrouw houd nu niet van een handtas, op elke leeftijd zelfs kleine meisjes zijn er al dol op.

Wat mogen we deze herfst en winter verwachten?

Deze herfst en winter is vooral de mini schoudertas HET modeaccessoire. Zowel in leder als stof belegd met strassen en parels afgewerkt met een ketting of metaal kleurig leder .

Nieuw is ook de mobielhouder in schoudermodel met extra vakjes voor identiteitskaart en bankkaarten. Iets wat mij wel zeer handig lijkt. Verder vinden we in het modebeeld deze winter metallic kleurige handtassen ,tassen afgewerkt met veren of bont.

Keuze maken

Bij aankoop van een handtas is het formaat in verhouding met je lichaam van groot belang zodat je niet kleiner of dikker lijkt dan je bent. In onze volgende blogpost komen we daar uitgebreid op terug.

En ken je het laatste snufje al? Led-verlichting in je handtas zodat je zelfs ’s nacht alles probleemloos terug vindt, dat herkend elke vrouw zeker en vast. Denk je niet?

Josephinecamel

Met dank aan Mondieux Madame

Geef een reactie