Doe jij nou eens rustig aan joh!!!

relay-race-655353__340

Als je, zoals ik, ver boven de 50 bent, al eerder dicht bij de 60, dan krijg ik het idee dat je niet meer zo op hoeft te letten hoe je eruit ziet. Ik bedoel dan niet welke kleding ik aan heb, maar in mijn nakie bedoel ik dan of desnoods, dat ik bikini- proof wil zijn.

Nou ben ik altijd al anders dan anderen geweest en ik heb een mening of een gevoel en die zijn van mij en zo wil ik leven. Niemand hoeft mij eigenlijk te vertellen dat ik rustig aan moet doen, dat mijn lichaam op deze leeftijd niet meer te veranderen is en dat ik gewoon rustig mijn leven moet leiden. 

En dat dacht ik dus niet! Na alles wat ik meegemaakt heb, wil ik ook ten volste genieten van mijn geluk, dat ik er mooi uit wil zien en dat kost even wat energie om dat te bereiken. Het is natuurlijk wel zo dat ik niet in een maand een strak lichaam heb en dat kost gewoon meer tijd. En die tijd heb ik.

Heel kort geleden ben ik gestopt met roken, ik heb daarvoor Champix en dat gaat heel erg goed. Geen ontwenningsverschijnselen en dat komt door deze tabletten. Wel moet je een nieuwe geschiedenis maken want overal waar je normaal rookte, moeten nu nieuwe plaatsen worden waar ik niet rook. Dat is even flink wennen en geeft ook heel veel onrust. De Pavlov reactie is het ergste wat overwonnen moet worden.

Ik was voordat ik stopte met roken al met mijn gewicht bezig. Ik wil er 5 kilo af hebben en nu komen er zo 2 kilo bij omdat je een andere stofwisseling krijgt. Ik ben dus even iets langer bezig om mijn streefgewicht te halen. Daarnaast wil ik gaan sporten. Een paar jaar heb ik niet gesport omdat dat niet kon omdat ik ziek was, nu kan het wel en ben gaan zoeken wat ik wil. Nu wandelde ik elke dag een uur maar beter is om een dag vrij ertussen te nemen. Om de dag dus en dat doe ik nu. In het weekend wandelen mijn man en ik flink wat uren en dat is super.

Ik keek op de website van onze sportschool en ik had op die sportschool al gezien dat mensen aan Indoor- Bootcamp deden. Geweldig leek me dat en dat ga ik nu twee keer per week een half uur doen. De wandelingen blijven doorgaan en op de loopband in de sportschool kan ik nog wel lopen of rennen als het regent. En heel stiekem, echt heel stiekem, hoop ik eens mee te doen aan de 4 Mijl in Groningen. Niet verder vertellen hoor, dat is mijn droom.

Dat zijn allemaal erg leuke plannen die ik einde van de maand ga doen. Maar nu hoor ik iedereen in mijn buurt zeggen: Kijk je wel uit dat je niet teveel doet? Waarom moet jij NOG een mooi lichaam hebben? Voor wie? Eh..voor mezelf misschien? Wat een vreemde opmerking is dat. Rustig aan doen heb ik nou lang genoeg gedaan, over mijn grenzen ga ik echt niet want daar ben ik zo ziek van geworden, ik laat het wel. En een mooi lichaam, ik geniet daar van, ik wil dat graag, kleding staat ook leuker, mooi toch?

Dat er mensen zijn die zeggen dat je dat toch niet voor elkaar krijgt omdat je ver boven de leeftijd zit van een jonge dame, ja, ik ben geen jonge dame meer maar ik wil heel graag een mooie, strakke en vooral een gelukkige, blije 50 plusser zijn.

Met dank aan Gerda

Geef een reactie