Ook je huid gaat op vakantie!

shutterstock_298423589-zon

bathing-beauty-842139__340

De vakantie staat alweer voor de deur, ik ga vrijdag al naar Kreta, sommigen hebben de vakantie al gehad en sommigen moeten nog wat wachten. Het weer in Nederland en Belgie is prachtig en onze huid krijgt toch al het een en ander te verduren.

Lichaam

Wat ik altijd doe voordat ik de zon in ga is scrubben, niet alleen mijn gezicht maar ook het hele lichaam. De dode huidcellen gaan dan lekker weg en je huid wordt weer zacht maar dat is niet de enige reden. Als je mooi bruin wilt worden, kunnen die dode huidcellen te zien zijn en dan wordt je vlekkerig bruin en dat vinden wij vrouwen toch niet zo leuk, ik niet tenminste. Ook ontharen is een ritueel maar dat doe ik het hele jaar door en niet te vergeten is dan een fijne bodylotion. Meestal denken we dat onze huid niet droog is maar echt, het zal je verrassen, het is droger dan je denkt. Na het zonnen ook altijd insmeren met after sun, niet met bodylotion want daar zit te veel parfum in en dan voelt onze huid pijnlijker aan na het zonnen.

Haren

Onze haren zijn ook belangrijk. Op het moment dat je zwemt in de zee of in het zwembad, kan ons haar stug aanvoelen, er is spray te koop en op dat flesje staat: Beach Texture, sea salt spray. Als je uit het water komt en je hebt je haar handdoek droog gemaakt, spray het erover en de kam glijdt zo door je haar heen en het beschermt tegen de zon.

Zonneproducten

Neem ook goede zonnebrand middelen, op internet kun je vinden dat er nog niet zo lang geleden een artikel was waarin stond welke zonnebrandmiddelen echt doen wat je zeggen, heel belangrijk is dat om de juiste factor op te smeren. Vergeet nooit een hoed of pet, en op het strand een parasol. Ik heb een keer een zonnesteek gehad, echt vreselijk was dat en neem drinken mee, wij nemen twee liter water mee, komt altijd op. Ook op wandelingen, altijd water mee.

Wat ik tot slot ook nog doe is mijn wenkbrauwen en wimpers laten verven, heerlijk gevoel is dat om daar niet meer om te hoeven denken. Flaneren op de boulevard wordt leuk!!

Ik wens jullie allemaal een fijne en zonveilige vakantie toe hoor. Tot de volgende keer.

Geef een reactie