Wat overkomt me nu toch ineens!

chalk-802928_960_720

torque-1191518_960_720

Als je dacht dat dit nooit meer zou gebeuren.

Je hebt je leven goed op de rit. Na het overlijden van je man, was er een periode dat het allemaal erg verdrietig was maar daar ben je doorheen gekomen. Je spreekt regelmatig weer af met je vriendinnen en je bent lid geworden van een hobbyclub. En dan opeens slaat je hele hoofd op hol: je bent verliefd!!

Och heden, wat is dit nu opeens, je bent 50+ en je gedraagt je als een puber, vlinders in je buik, je shopt ineens voor heel erg mooie kleding, je bezoekt de schoonheidsspecialiste en je loopt de hele dag te zingen. De lach komt niet meer van je gezicht.

Natuurlijk is dit allemaal heel erg leuk en in Nederland en Belgie zijn erg veel vrouwen, ook mannen eenzaam. Ook al zijn mensen lid van een club, je komt altijd alleen thuis en dan kun je je verhaal niet kwijt. Veel vrouwen zoeken een maatje om leuke dingen mee te doen, fietsen, wandelen, een bezoek aan een theater, gezellig een terrasje pikken en dat is geweldig maar je wilt ook zo graag eens weer echte aandacht. Een man die om je geeft, waar je goede gesprekken mee kunt voeren.

Ook wil je wel weer eens een knuffel en heb je behoefte aan liefde. Het nadeel van een liefde als je wat ouder bent, is dat iedereen een verleden heeft. Iedereen heeft ook wel een rugtasje en daar moet je dan goed mee om kunnen gaan. Vaak zijn er ook kinderen en ben je bang dat zij het afkeuren dat je weer een liefde hebt gevonden. Het is niet makkelijk en een groot schuldgevoel komt om de hoek kijken.

Het huwelijk met je man was een goed huwelijk en je hebt dan een schuldgevoel jegens hem: “ben ik je dan al vergeten”, denk je dan en dat staat een nieuwe liefde in de weg. Of de kinderen vragen zich af of je papa dan nu al vergeten bent. Ook al is het misschien vele jaren geleden dat je man overleed, de kinderen missen hem nog altijd en kunnen maar niet wennen aan deze nieuwe partner van hun moeder.

Er zijn dan een hoop gesprekken nodig om alles in goede banen te leiden en de meeste mensen die op een bepaalde leeftijd een nieuwe liefde hebben, gaan een LAT relatie aan. Beiden willen ze hun eigen huis in ieder geval voorlopig nog aanhouden want het vertrouwen dat dit een goede relatie is, kan even duren.

Maar als alles goed is, kun je heerlijk genieten van je nieuwe liefde en het leven heeft er weer een dimensie bij. Wat is dat heerlijk dat je op deze leeftijd nog lekker kunt dartelen met je nieuwe liefde.

Met dank aan onze gastblogster Gerda Reker-Wobbes

Geef een reactie