VIND JIJ JE PARTNER NOG AANTREKKELIJK?

old-couple-2313286__340

In elk vrouwenblad staan wel eens vragen zoals dit: Vind jij je man niet aantrekkelijk meer? En dan komt er een storm aan adviezen om dat op te lossen. Ik vraag me dan altijd af: Is het wel op te lossen? Als je jong bent, ga je vaak nog naar de sportschool en probeer je je lijf in een mooie shape te krijgen, zodra er kinderen zijn dan komt het er vaak niet meer van en heb je een heel druk leven dat de komende jaren alles opslokt. En opeens ben je jaren ouder en neemt bij beiden de zwaartekracht toe.

Ik lees ook wel verhalen van mensen die seksueel totaal uitgekeken zijn op hun partner, dat kan al na een paar jaar zijn. Daar schrik ik dan wel weer meer van. Na een paar jaar al uitgekeken? Is er dan niet meer aan de hand? Zijn jullie dan te snel bij elkaar gekomen en meteen samen gaan wonen? Als je jong bent, wil je niet meteen aan de eerste vriend vastzitten denk ik zo en wil je nog meer van het leven genieten. Zit je dan al vast aan iemand, ja dan kan het zijn dat je snel uitgekeken raakt.

Nu ben ik zelf een heel slecht voorbeeld hoor, jullie zullen nu wel gaan lachen maar ik ontmoette mijn man toen ik 17 was, het klikte enorm en het was mijn eerste echte vriendje en eind dit jaar zijn we 40 jaar getrouwd.  Een heel leven, een heel huwelijk bij elkaar en stormen beleefd, wat zeg ik, stormen? Orkanen beleefd en nog steeds ontzettend gelukkig met elkaar. Bij ons is de zwaartekracht dan ook ingetreden en zijn we niet meer zo mooi als vroeger. Maar de liefde is zo intens bij ons, alleen daarvan zou ik wel een boek kunnen schrijven, het is onvoorwaardelijke liefde maar we zijn niet blind.

Wij zien ook echt wel mooie mensen lopen met een strak lichaam en ook mensen van onze leeftijd die nog 3 keer in de week naar de sportschool gaan maar wij doen dat niet. En nog steeds vinden we elkaar aantrekkelijk, mijn man vind me een prachtig mooie vrouw en ik vind hem een knappe vent, die woest aantrekkelijk is. In mijn ogen dan he, liefde maakt niet blind in dit geval maar we zijn voor elkaar nog super aantrekkelijk.

Met dank aan Gerda voor dit blogbericht

Geef een reactie