Vrouwen, wat hou ik van ze.

dolls-1497759_1920

 

woman-411803_1920

Nee, ik ben niet lesbisch en ook niet bi, was dit wel zo dan was er nog niets aan de hand. Maar vrouwen, ze zijn gewoon een voorbeeld voor me, ik kijk heel graag naar hoe ze gekleed zijn , hoe ze lopen, hoe het haar en de make- up zit. Dat soort dingen en ik ga jullie even een klein beetje vertellen hoe het is gekomen dat ik van vrouwen houd.

Ik heb in mijn jeugd alleen maar nare ervaringen met vrouwen gehad, ik moet zeggen op mijn oma en een tante na. De rest was allemaal verschrikkelijk en wat je daar dan mee krijgt is een hekel aan vrouwen. Ze zijn gemeen, ze roddelen, zijn  niet te vertrouwen en noem nog maar wat eigenschappen op. Nu zijn we een halve eeuw verder en ik begin de goede eigenschappen van vrouwen te zien, mede omdat ik zelf ook goede vrouwelijke eigenschappen heb.

Heel vaak wordt er gezegd, dat je van jezelf moet houden en ik snapte daar niets van. Ook omdat ik een zeer laag zelfbeeld had en dan kun je echt niet van jezelf houden. Ook werd er wel gezegd dat als je zelf geen liefde had gekregen, je zelf ook geen liefde kon geven, nou ik ben het grote voorbeeld dat dat wel kan, ik heb zelfs teveel aan liefde.

Vrouwen zijn echt kanjers en wat hebben we een kracht in ons, we krijgen de groots mogelijke problemen op ons bordje en we komen er weer uit. We houden alle ballen in de lucht en we hebben een baan, we zijn moeder, vaak ook oma, een huishouden en een sociaal leven. Dat is niet niks hoor en soms moeten we ook even tot rust komen, alles weer even resetten en dan gaan we weer. Ik ben vrouwen gaan waarderen, eerst op een afstandje, later kreeg ik meer vertrouwen en keek op tegen vrouwen maar nu ben ik er ook zo eentje, nu ben ik ook zo’n powerwoman.

Kijken naar vrouwen, lezen over vrouwen, ik vind het prachtig en ik merk dat ik voornamelijk kijk en luister naar vrouwen van 50+, deels omdat ik zelf die leeftijd heb en deels omdat ik deze vrouwen het allermooiste vind. Ze zijn rijk, rijk aan levenservaring en ze hebben alles overleefd en gaan zeker niet bij de pakken neer zitten. Ze leven zelfs op. Kleden zich elegant en men zegt wel eens dat 50 het nieuwe 30 is en dat is ook zo. We zijn nog lang niet uit geleefd en voelen ons goed, hebben de rust en we stralen zelfvertrouwen uit.  We hebben een wijsheid die op andere, ook mooie leeftijden,  niet zo sterk aanwezig is als nu.

Daarom hou ik van deze mooie vrouwen,  ik hoor daar ook bij en ik geniet ervan met volle teugen.

 

Geef een reactie