Waarom voel ik zo’n afstand tussen ons?

bed-945881__340

Waarom wil hij nooit meer? 

Je seks- leven was altijd prima in orde. Het ging in het begin misschien enkele keren per dag, later werd dat uiteraard minder maar nu wil hij opeens nooit meer. Wat is er aan de hand? Vraag je je dan af en het is heel moeilijk om daar een gesprek over te beginnen.

De meeste vrouwen denken dat het aan hen ligt. Zou hij me niet meer aantrekkelijk vinden? Doe ik het wel goed in bed? Heeft hij een ander? Nou vrouwen, vaak is dat het probleem niet hoor. Meestal is het een samenloop van omstandigheden:

  • Dreiging van ontslag
  • Te druk op het werk
  • Financiële zorgen
  • Gedeprimeerd zijn
  • Kleine kinderen
  • Ziekte 

En noem maar op, er kan van alles aan de hand zijn en ik pleit er voor om eens te praten met elkaar. Heel veel huwelijken hebben een gebrek aan communicatie. En neem van mij aan: Het huwelijk staat of valt met ( of zonder) communicatie. Het is echt mijn stokpaardje hoor, dit, ik heb er al vaker over geschreven en ook over hoe je de passie in je relatie houdt.

Werkwoord

Liefde is een werkwoord zeg ik altijd want je moet aan een relatie werken. Allereerst weer dat praten maar ook, hoe zie je eruit? Kom je thuis van je werk en trek je gelijk je joggingpak aan en hangen maar? Pantoffels aan en voor de haard? Echt waar, ik heb mijn avondpak ook echt aan hoor, laat op de avond maar als ik soms zie hoe weinig mensen voor hun uiterlijk doen, daar schrik ik dan van. En dan vinden ze het raar dat de ander etalages gaat kijken, als u begrijpt wat ik bedoel. Kleed je mooi, doe je haar leuk en je make- up en ruik lekker, heel belangrijk. En voor de mannen precies hetzelfde hoor, ik zie soms kerels, nou, nou, daar zou ik het liefst met een boog omheen lopen. Totale desinteresse in hun uiterlijk, zou mijn man nooit worden. 

Uit eten

Wat ook heel belangrijk is, ga eens regelmatig met zijn tweeën uit. Een bekende van mij zei eens: Nee hoor, daar vind ik niks aan, ik neem de kinderen mee uit eten. Naar elkaar toekomen, doen we later wel weer. Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde!!  Hoe erg is dat, dat je later wel weer tijd voor elkaar maakt? Dan is het mooi te laat en dat is niet doemdenken, dat is gewoon waar. Je bent dan al zoveel jaren van bijpraten kwijt, dan hoeft het niet meer. Nee, ga eens samen iets doen, een weekendje weg, een bioscoopje pakken of een terrasje. Heerlijk uit eten samen en goede gesprekken voeren. Dan komt het met de seks ook allemaal weer in orde. 

Natuurlijk kan er wel iets aan de hand zijn, uiteraard maar praat erover. Dan kun je verder met elkaar of er komt een oplossing. Denk niet te snel, laat maar zitten. Ik hoorde deze week van iemand, dat ze uit elkaar gingen, een paar jaar getrouwd, 2 kleine kindjes en nu uit elkaar. Toen ik vroeg waarom, zei ze: Ach, het is niet meer zo leuk als eerst. Huh? En dit bedoel ik nou.

Ik hoef denk ik niets meer te zeggen hé , Liefde is een werkwoord.

Gerda Reker

Geef een reactie